Performer Training με τους Rafal Habel, Νεφέλη Σταμ. & Στέλλα Φωτιάδη
Νέος κύκλος Performer Training με τους :
Rafal Habel
Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Στέλλα Φωτιάδη
Παρασκευή 12.00-13.15
Από 07/03 έως 02/05
8 συναντήσεις
Το εργαστήριο Performer Training είναι ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μουσικούς, καλλιτέχν/ες, χορευτ/ες, ηθοποιούς και όποιο θέλει να εξερευνήσει αυτόν το τομέα, με στόχο την ενδυνάμωση του σώματος, της φωνής και του πνεύματος. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, από τις 12:00 έως τις 13:15, και θα καθοδηγούνται, εναλλάξ, από τρεις έμπειρους εκπαιδεύτες: τη Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, τη Στέλλα Φωτιάδη και τον Rafal Habel .
Επιπλέον, το πρόγραμμα θα φιλοξενεί προσκεκλημένους εκπαιδευτές και καλλιτέχν/ες που θα προσφέρουν ανατροφοδότηση, ενδυνάμωση και βελτίωση για την ομάδα, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες των συμμετεχόντων.
Κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)
Drop-in μάθημα 13€ (πλέον ΦΠΑ)
Ο Rafal Habel είναι ηθοποιός, μουσικός και θεατρικός δημιουργός με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, την πρακτική και την τέχνη της performance. Το έργο του βασίζεται σε ένα μοναδικό είδος μουσικού θεάτρου φυσικής έκφρασης που δημιουργείται από ομάδες, συνδυάζοντας κίνηση, φωνή, μουσική, κείμενο και ρυθμό για τη δημιουργία δυναμικών και συναρπαστικών παραστάσεων.
Ιδρυτικό μέλος του διεθνώς αναγνωρισμένου θεάτρου Song of the Goat Theatre (1996–2018), ο Rafal Habel- συνέβαλε σε καταξιωμένες παραγωγές, όπως οι Chronicles-A Lamentation, Songs of Lear και Return to the Voice. Αυτές οι παραστάσεις απέσπασαν διεθνή αναγνώριση, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Fringe First του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2006 και το 2012, και παρουσιάστηκαν σε κορυφαία φεστιβάλ και θέατρα παγκοσμίως.
Σήμερα, ο Rafal Habel εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργαζόμενος με δημιουργικές ομάδες, όπως το TRANSATLANTIC GROUP στην Αθήνα, το Ov\Off Studio υπό τη διεύθυνση της συνθέτριας Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου και το Honey and Dust στη Μπρατισλάβα. Η δημιουργική του εστίαση αφορά τις βαθιές συνδέσεις μεταξύ σώματος, φωνής και μουσικής, τις οποίες συνεχίζει να εξερευνά μέσα από παραστάσεις και έργα καλλιτεχνικής ανάπτυξης.
Η Νεφέλη Σταµατογιαννοπούλου είναι συνθέτις, performer και έχει ως βάση την Αθήνα. Έχει συνθέσει προσωπικά της έργα και μουσική για πολλές παραστάσεις ανά τον κόσμο αλλά και για τον κινηματογράφο. Παίζει, έχοντας συµµάχους κοντραµπάσο, ηλεκτρικό µπάσο, ηλεκτρονικά στοιχεία, πιάνο αλλά και φωνή. Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία. Είναι συνθέτρια και ιδρύτρια, μεταξύ άλλων, του µουσικού σχήµατος Spooky RedRum και της ερευνητικής καλλιτεχνικής ομάδας Ον Off (ενδεικτικά έργα: Quintet ’84, The Glass Between, αϊζο-the bird-) καθώς και του Ον Off Στούντιο.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχοντας ήδη λάβει το –Grade 7 Certificate– από το Royal School of Music με άριστα. Ακολούθησε τη κατεύθυνση της Κλασσικής & Ηλεκτρονικής Σύνθεσης και πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη Σύνθεση και τις Παραστατικές Τέχνες του τμήματος του Πανεπιστημίου. Ασχολήθηκε έντονα με τον αυτοσχεδιασμό και έδωσε έμφαση στη σύνθεση σε σχέση με την κίνηση. Επίσης, φοίτησε στο μεταπτυχιακό τμήμα ‘Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης’, του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Συμμετείχε για πολλά χρόνια σε masterclasses/σεμινάρια με άξονα το σωματικό θέατρο, τη φωνή και τη σύνθεση υπό την αιγίδα του Grotowski Institute(PLN), Song of the Goat Theater(PLN) ,L.I.S.P.A.(DE),Kristin Linklater Voice Centre(UK). Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει σεμιναριακούς κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως καλεσμένη ενισχυτικής διδασκαλίας.
Η Στέλλα Φωτιάδη είναι χορεύτρια/performer, χορογράφος, ιδρύτρια της ομάδας Still Pilgrim Paradox και δραστήρια εκπαιδευτικός χορού, με ειδίκευση στον σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική κίνηση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Διδάσκει σε σχολές, στούντιο χορού, σχολεία, καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης του ΔΠΜΣ “Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση” του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων του προγράμματος και με αντικείμενο την “κοινωνικοπαιδαγωγική συμπερίληψη μέσα από την αξιοποίηση του χορού”.
Είναι απόφοιτη της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου (2006), του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ (2007) και κατέχει μεταπτυχιακό του ΔΠΜΣ “Τεχνολογίες της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας για την Εκπαίδευση”.
Έχοντας δουλέψει ως χορεύτρια/performer με διάφορους/ες χορογράφους και ομάδες ίδρυσε το 2013 την ομάδα σύγχρονου χορού Still Pilgrim Paradox. Η ομάδα έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής τρεις παραγωγές χορού (“Hands/Χέρια”, “Unspoken”, “Seeking Bliss”) και το videodance “Whispers and Wishes”, το οποίο προβλήθηκε σε διεθνή φεστιβάλ videodance.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον κινείται γύρω από τους τρόπους διεύρυνσης της απήχησης της τέχνης του χορού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και εκπαιδευτικά, δίνοντας τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη έμφαση στο νεανικό κοινό, καθώς και γύρω από τη διεπιστημονική σύνδεση του χορού με άλλα αντικείμενα, κατά κύριο λόγο στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
https://stillpilgrimparadox.gr/
Για κράτηση θέσης online, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής./To book your spot online submit the form below/
Η κράτηση σας θα θεωρηθεί έγκυρη αφού καταθέσετε το ποσό των 50 ευρώ ως προκαταβολή και στείλετε την απόδειξη της κατάθεσης με e-mail στο info@ovoffstudio.gr /Your reservation will be valid when 50 euros are deposited in the account below and a e-mail of the transaction is sent to the e-mail address info@ovoffstudio.gr